Minden ami túró avagy hány féleképpen lehet túróból ételt készíteni?

Először is nézzük mi is az a túró: egy aludttejből készült világos / fehér színű tejtermék. 3 féle állat tejéből szokás túrót készíteni: tehén, juh, kecske. Többféle túró közül válogathatunk kezdve a nagy üzletláncok saját márkás termékeiből Pl.: Lidl (ruganyos, ízetlen), SPAR (enyhén savanykás), Tesco (száraz, íztelen), CBA (lazább állagú). A saját márkás termékeket többségben ugyan azok a gyártók készítik csupán a csomagolás más, de van, hogy az összetevőkön is változtatnak. Ha ez a téma jobban érdekel akkor erről itt olvashatsz.

A magyar túró-t nehéz lenne elképzelni, hogy valaki ne ismerje, ez kifejezetten a jobb minőségű termékek közé tartozik. Az állaga inkább lazább, de a savanykás íz érezhető rajta.

A jobb minőségű, avagy csúcskategóriás termékek a: Nádudvari, Tolle, Riska. Ezeknél nem kell attól félni, hogy nem fog ízleni, vagy az elkészíteni kívánt ételek rosszak lesznek tőle. De ezt az árukon is jól lehet majd látni.

Miért jó a túró a diétához?

A túró fehérjében gazdag egészséges étel, ami eltelíti a gyomrot, így hosszú ideig nem gondolsz az evésre. A fehérje főleg az izomépítéshez fontos, de kit zavar, ha fogyás közben egy minimális izmot is felszedünk? A túró még fokozza az anyagcsere zsírégető munkáját. Illetve nagyon nehéz megunni mert nagyon sok féleképpen elkészíthető.

A túrók zsírtartalma:

Zsírtartalom alapján különböztetjük meg a túrókat. Létezik: zsíros, félzsíros és sovány túró. A sovány túró kifejezetten a diétázók részére ajánlott és főleg este, vagy edzés után fogyasszuk.

Túróból készült ételek csoportosítása:

Könnyű ételek: Ezeket főleg reggelire érdemes fogyasztani, megfelelő energiát adnak ebédig, de mégsem érezzük magunkat teljesen eltelítve.

Alapanyagok, amiket felhasználva energiadús reggeliket és vacsorákat tudunk készíteni:

  • Zabkása:
  • A zabkása nagyon laktató és tápláló étel és ezt keverve túróval, illetve gyümölcsökkel tökéletes reggelit készíthetünk. (Ez akár vacsorára is ehető).

  • Fahéj, tej:
  • A fahéj emésztőrendszerre gyakorolt jó hatása tudományosan igazolt ugyanúgy, mint a szívre, érrendszerre és a vércukorszintre. A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy olyan, 12 hetes vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást. A tej+túró+fahéj+édesítőszer keveréke egy nagyon egészséges és diétás reggelit tud nyújtani.

  • Joghurt, zab, bármilyen gyümölcs:
  • Nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető reggeli. Csupán össze kell őket keverni és fogyasztani. Úgy variáljuk ahogy akarjuk. A lényeg, hogy 2 evőkanálnál több zabot ne használjunk.

  • Körözött:
  • Mindenki számára jól ismert étel, amit mi magyarok elég gyakran eszünk is. Magában ne fogyasszuk, inkább pirítóssal, vagy ami inkább diéta barátibb: Abonett kenyérrel.

Laktató ebéd túróval kalóriaszegényen:
  • Túrógombóc: 1 adag mindössze 258 kcal, ami a diétának tökéletesen eleget tesz. Zabbal készítve 277 kcal.

  • Túrós pulykafasírt: 1 adag mindössze 291 kcal, ami a diétának tökéletesen eleget tesz.

  • Túróval töltött gomba: 1 adag mindössze 206 kcal, ami a diétának tökéletesen eleget tesz.

  • Túrós zöldbab: 1 adag mindössze 121 kcal, ami a diétának tökéletesen eleget tesz.
Figyeljünk oda arra, hogyha túl keveset eszünk, akkor pont az ellenkezőjét érjük el mint ami a célunk lenne. Ugyanis, ha túl keveset eszünk, akkor lelassul az anyagcserénk és nem a fogyás gyorsul fel. A kevés evés hatása csak hetek múlva indúl be, ugyanis a szervezetünk küzd a túlélésért és csak a legvégsőbb esetben nyúl a tartalékokhoz. Ezért kell mindenkinek magának kiszámolni, vagy egy személyi edzőt felkérni, hogy kalkulálja ki a napi kalóriabevitelünket a tökéletes fogyás érdekében.
Kulcsszavak, avagy miről is szól ez a blogcikk:

Túródiéta, gyors fogyás, túrós ételek, minden ami túró, megffelelő táplálékbevitel, egészséges a túró stb...



Minden ami túró avagy hány féleképpen lehet túróból ételt készíteni?

Partnereink: