Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések (személyi edző) témakörben!

 • Mi / Ki is az a személyi edző?

 • Egy olyan szakember, aki megközelíthetőleg 400 óra oktatásban vett részt és ezáltal szakemberré vált. Naprakészen ismeri az összes edzést és kivitelezését, illetve az ehhez kapcsolódó megfelelő táplálkozást. A táplálék kiegészítőknek nagyon fontos szerepe van az edzések előtt – közben – után, ezért egy személyi edző mindig naprakész tudással rendelkezik. Képes egy olyan kalóriaszegény vagy kalóriadús (edzéstől függ) étrendet összeállítani, ami megfelelő számunkra a célunk elérésében.
 • Mennyibe kerül egy személyi edzés?

 • Mindenkinél más és más az ára, illetve az alkalmak száma. Általában 5-10 alkalmas bérletek vannak a személyi edzőknél és az első alkalom majdnem mindenhol ingyenes szokott lenni. Az aktuális árakról a kiszemelt személyi edző weboldalán vagy a konditerme weboldalán vagy nála személyesen lehet érdeklődni általában.

 • Mikor tart edzést egy személyi edző?

 • Ez változó, a személyi edzők főleg az ügyfelekhez próbálják meg igazítani az edzéseket. Nem várható, hogy valaki vegyen ki szabadnapot vagy ne menjen be dolgozni, mert csak délelőttre van szabad időpontja a személyi edzőnek, ez így nem reális. Tény, hogy mindenki szeretné a hétvégéit meg a délutánjait szabaddá tenni, de ez egy ilyen szakma.

 • Mi a garancia, hogy sikeres lesz az edzés?

 • A garancia mindig az előző kuncsaftok, akik már elérték amit szerettek volna. Gyakran láthatóak a közösségi oldalakon (pl: facebook) az előtte és utána képek. A személyi edzőknél elég gyakoriak az ilyen és az ehhez hasonló referencia képek. Természetesen ha nem tartjuk be az előírt kalóriabevitelt és a minimum napi mozgást, akkor csupán az edzéssel nem fog működni a dolog ez borítékolható.

 • Házhoz is jön a személyi edző?

 • Nem mindegyik. Természetesen van aki igen, de a legtöbb személyi edző nem megy házhoz, ennek oka is van. A legfontosabb az az eszközök hiánya, azt nem várhatjuk el, hogy egy komplett konditermet hozzon magával az edzőnk. Eszközök hiányában nagyon nehéz edzéstervet összeállítani, itt főleg a karido edzések jöhetnek szóba. Ebben az esetben meg egyszerűbb egy videót megvenni, vagy egy videómegosztón pl: youtube lejátszani egy edzést.

 • Ha lesérülök akkor mi lesz?

 • A személyi edző a lehető legjobban odafigyel a művelet megfelelő kivitelezésére, hogy abból ne legyen baj. Sajnos azonban így is előfordulhat, hogy gyengék az ízületeink vagy megreped egy porc. Az ilyeneket nem lehet előre kiszűrni ez akkor is bekövetkezne, ha önmagunk edzenénk. Ilyenkor mindenképp érdemes felkeresni a háziorvosunkat, nem kivárni míg elmúlik a fájdalom. Tapasztalat, hogy a kezeletlen, önmagától elmúló fájdalom pár hónapra rá nagyobb terhelésre ugyanúgy vissza fog térni.

 • Belőlem is lehet személyi edző?

 • Természetesen bárki elvégezheti ezt az iskolarendszeren kívüli tanfolyamot. Először a sportedzői végzettségre van szükség és erre épül rá a személyi edző. Más végzettségekkel is kombinálható, erről érdemes utána olvasni egy tanfolyamokkal foglalkozó weboldalon.

Gyakran ismételt kérdések

Szólj hozzá a témához:
Sport = egészség = ez a hosszú élet titka. A weboldal és a közösségi oldal azért készült, hogy összehozza a sportot – egészséget – személyi edzőket – konditermeket az egész országban. A sport nem csak egészség szempontjából jó hanem növeli az önbizalmat és a boldogságot is egyben. Gyakran lesznek cikkek írva a weboldalra amit a facebook-on lehet kibeszélni. Ha valami nem tetszik vagy nem értesz egyet akkor nyugodtan jelezd hozzászólásban, sőt kérlek tedd meg mert így tudunk fejlődni mindannyian.

https://esze.sport.hu/konditerem-hasznos-tudnivalok

Közzétette: ESZE = edzés személyi edzővel – 2019. szeptember 2., hétfő