Miért kell személyre szabni egy edzést és miért kell ehhez személyi edző?

Miért kell személyre szabni egy edzést és miért kell ehhez személyi edző?

A mai rohanó világban nemigazán járunk utána a dolgoknak, maximum csak felszínesen és az „ahogy esik, úgy puffan” gondolkodásmód jellemzi az emberek nagytöbbségét. Amikor még az iskolában is ellógtunk a tesi óráról, vagy nem figyeltünk oda, akkor bizony kockázatai lehetnek, ha belevágunk egy súlyzós edzésbe. A testünknek vannak határai, korlátai amiket mi magunk ismerünk, hiszen a miénk pl: tudjuk mennyit bírunk sétálni vagy elbírunk e egy cementes zsákot. Azonban egy edzés formánál, amit egy héten többször végzünk, mert ugye valami célunk van vele ott fogalmunk sem lesz, hogy mik a határaink. Egy edzéstervet letöltve az internetről bárki bele tud kezdeni miután megnézett pár videót a gyakorlatokról. De jó lesz így? Bírni fogjuk? Tudjuk magunkat ösztönözni, hogy menjen? Vajon helyesen táplálkozunk? Oké, hogy láttam a videót. de jól csinálom vajon? Mitől fáj edzés után a vállam? Ezek azok a kérdések, amikre magunk nem fogjuk tudni a választ sosem megadni, csak egy külső szemlélő, aki mellesleg profi személyi edző is. Visszatérve a veszélyekre: kezdetben kis súlyokkal kezdi az ember, de a kezdetekben robbanásszerűen képes az erőnk növekedni és ilyenkor hajlamosak vagyunk még több súlyt kinyomni és magasabb szériaszámot megengedni magunknak. Természetesen ezeknek semmi értelme sincsen, hiszen az izom fejlődésnek is vannak határai és aki túledz az bizony roncsolja a szervezetét. A másik veszély pedig a lesérülés esélye, mert amikor már remeg a kezünk és a lábunk, akkor ott szoktak kattanások, szakadások lenni amik akár évekre is visszaszorítják a haladásunkat.

Ki az aki önmagától feláll a kényelmes fotelből vagy ágyból és elmegy edzeni? Igen, a motiváció az egyik legfontosabb dolog, amit a személyi edző nyújtani tud!

Hová is tart a világ, a gyorséttermek és laza +30 fokos nappali hőmérsékletek korában, nem is beszélve a kóros elhízásról, ami ma jellemzi a világot (a modern országokat)? Ilyenkor nem egyszerű rávenni magunkat, hogy menjünk el edzeni és tartsuk be amit kell. A személyi edzőnek ez az egyik feladata! Mondhatni egy modern rabszolgahajcsár, aki humorral (opcionális) és erős szavakkal tartja bennünk a lelket. Arról nem is beszélve, hogy amiért fizettünk azt sokkal jobban megbecsüljük és odafigyelünk rá, hiszen akarjuk. Amikor már megvan a megfelelő edzettségi szint és önmagunk is akarunk edzeni, mert elértük a célunk, de mi még feljebb akarunk jutni (ilyen az emberi természet), akkor érdemes már elengednünk a személyi edzőnk kezét és ritkábban találkozni vele. A legtöbb személyi edző magától is, pár óra után elengedi a kezünket és hagy menni, ha mi is úgy gondoljuk.

Miért kell személyre szabni egy edzést és miért kell ehhez személyi edző?

Szólj hozzá a témához:
Sport = egészség = ez a hosszú élet titka. A weboldal és a közösségi oldal azért készült, hogy összehozza a sportot – egészséget – személyi edzőket – konditermeket az egész országban. A sport nem csak egészség szempontjából jó hanem növeli az önbizalmat és a boldogságot is egyben. Gyakran lesznek cikkek írva a weboldalra amit a facebook-on lehet kibeszélni. Ha valami nem tetszik vagy nem értesz egyet akkor nyugodtan jelezd hozzászólásban, sőt kérlek tedd meg mert így tudunk fejlődni mindannyian.

https://esze.sport.hu/szemelyi-edzes-szemelyre-szabasa

Közzétette: ESZE = edzés személyi edzővel – 2019. szeptember 2., hétfő