Miért éri meg nekem kiadni pénzt egy személyi edzőre? Avagy miért nem éri meg?

Miért éri meg nekem kiadni pénzt egy személyi edzőre? Avagy miért nem éri meg?

Számos emberrel beszéltem életem során, akik kórosan el voltak hízva, vagy csak épphogy, de akadtak teljesen soványak vagy éppen izmos emberek is. Közülök rengeteg olyan emberrel, aki megpróbálta a testedzés valamelyik formáját. Az az igazság, hogy nagyon kevesen vettek igénybe személyi edzőt mert „drága”. 2019-re a személyi edzés Magyarországon nem mondható olyan drágának, sőt az átlagkeresethez mérve egy hónapra az ára igen csekély. Régebben, 2010-2016 környékén még luxuscikk volt, de minden aranykornak vége van egyszer. Visszatérve az emberekre, akikkel beszélgettem csak pár kérdésem volt hozzájuk:

  • Mennyit költöttél el zsírégető táplálék kiegészítőkre?
  • Mennyit költöttél el csoportos órákra?
  • Mennyi költöttél el fogyást ígérő könyvekre?
  • Mennyi költöttél el fogyást elősegítő csodaszerekre?
  • Mennyi költöttél el sérülések után orvosra, illetve gyógyszerre?
  • Mennyi költöttél el drága kalória szegény ételekre?
Meglepően sok összeg ment el minden másra és leginkább eredménytelenül, miközben a megoldás ott volt mindig a szemünk előtt, csak nem mertük használni: személyi edző.

Én nem fogyni szeretnék, hanem izmot akarok felszedni:

A személyi edző nem csak a fogyókúrázóknak van, hanem mindenkinek, aki sportolni szeretne. A személyi edzők azért beszélnek ennyit a fogyókúráról, mert az elhízás az egy népbetegség ami nagyon sokakat érint. Természetesen, ha mi +10 kg izmot akarunk felszedni, akkor olyan edzsétervet fogunk kapni. Ilyen esetben azért több személyi edzőt érdemes megkérdezni, mert több féle izom növelési technika létezik így meg kell nézni ki mit ajánl. Ez főleg ízlések és pofonok kérdése, mint egy vacsora a McDonald’s-ban, KFC-ben vagy egy luxus étteremben. A végeredmény ugyanaz lesz, jóllakunk, de az nem mindegy, hogy hogyan, mennyi idő alatt és mennyiért.

Ki az akinek nem ajánlom a személyi edzőt?

Vannak olyan emberek akiknek nincs szükségük személyi edzőre és vacilálnak, hogy mi legyen. A tapasztalataim a következők: akik alaposan utánanéznek a dolgoknak és akár el is olvasnak pár szakkönyvet a témában, azoknak nem feltétlen kell ilyen jellegű segítség. Sokan vannak, akik autodidakta módon tudnak vagy akarnak tanulni a sok felesleges anyagot kihagyva, csak a célra koncentrálni. Pl: differenciálegyenlet. Mikor használtad utoljára? (itt a matematikusok, tanárok, programozók kíméljenek  ) Sokszor előfordul az, hogy már teljesen felkészülten érkezik az ügyfél az órára és már mindent tud. Ilyen esetben nem igazán lehet neki újat mondani, maximum a gyakorlatoknál a helyes testtartás kialakításában.

Miért éri meg nekem kiadni pénzt egy személyi edzőre? Avagy miért nem éri meg?

Szólj hozzá a témához:
Sport = egészség = ez a hosszú élet titka. A weboldal és a közösségi oldal azért készült, hogy összehozza a sportot – egészséget – személyi edzőket – konditermeket az egész országban. A sport nem csak egészség szempontjából jó hanem növeli az önbizalmat és a boldogságot is egyben. Gyakran lesznek cikkek írva a weboldalra amit a facebook-on lehet kibeszélni. Ha valami nem tetszik vagy nem értesz egyet akkor nyugodtan jelezd hozzászólásban, sőt kérlek tedd meg mert így tudunk fejlődni mindannyian.

https://esze.sport.hu/szemelyi-edzo-megeri-a-kiadast

Közzétette: ESZE = edzés személyi edzővel – 2019. szeptember 3., kedd