A drogériákról álltalában, miket lehet ott kapni?

Rettentő népszerűek lettek a drogériák, hiszen ott olyan gyógyszernek nem minősülő termékeket lehet kapni, amik a népi megfigyeléseken alapulnak, de többségük tudományosan bizonyítottan hatásos. Nem csak ilyen „szereket, bogyókat” lehet ilyen helyeken kapni, hanem háztartási felszerelésektől kezdve a parfümökig mindent, ezért is olyan közkedveltek, mert sokféle dolgok be lehet szerezni egy helyen. Érdemes tudni: a drogériáknak nagyon sok saját márkás terméke van, amik sokszor jobb minőségűek, mint a márkás, jól marketingelt termékek.

Mik azok a termékek, amik segítenek a fogyásban és itt is lehet kapni őket?

Vitaminok és ásványi anyagok:
Elsődlegesen amire mondhatni mindenkinek szüksége van azok a vitaminok. A legnépszerűbb csoportosításuk szerint így lehet őket felsorolni: B-, C-, D- vitamin, Magnézium, kálcium, vas, folsav, Multivitaminok, Gyermek vitaminok, Időskori vitaminok, Pezsgőtabletták, Egyéb vitaminok. A vitaminokról ebben a bejegyzésben nem de itt többet megtudhat, hogy mire is lehet szüksége ezekből.
Csontok, ízületek:
Ahhoz, hogy fogyjunk nem elég a megfelelő diéta, hanem mozogni is kell minden esetben. Amikor intenzíven mozgunk, akkor az ízületeink erősen terhelődnek és igaz ezt az elején nem érezzük meg, de amint idősödünk ez komoly egészségügyi problémákat fog okozni, ha nem figyelünk oda rá. Mindenképpen érdemes (főleg testépítőknek, aktív sportolóknak) az ízületeikre, csontjaikra odafigyelni, a drogériákban erre külön részlegek vannak. Pár termék, amiknek érdemes lehet komolyabban utána olvasni: Béres porcerőstő + csont – izom komplex tabletta, Dr. Chen Zöldkagyló - Kurkuma Extra kapszula, Pharma Nord Bio - glükozamin tabletta, BioTech USA Chondroitin Glucosamine kapszula.

Érdemes tudni: Fokozottan figyeljünk 2 dologra:

  • 1: Ezekben a készítményekben is találhatóak vitaminok értelemszerűen, de ha mellé szedünk kifejezetten vitaminokat, vagy vitamin komplexet, akkor nézzük végig, hogy ne adagoljuk túl magunkat. Némely vitamin túladagolása egészségügyi problémákhoz vezethet.

  • 2: A drogériákban kapható szereknél az összetételüket a szervek nem vizsgálják. (Az étrend-kiegészítőkről szóló EU irányelvnek megfelelően, a 37/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet életbe lépésével megszűnt az előzetes, kötelező engedélyezés és helyette csak ún. bejelentési (notifikáció) kötelezettség van) Ez annyit jelent, hogy a hatóságok felé be kell nyújtani egy nyomtatványt, amiben bejelenti a gyártó, hogy mi van a termékében. Egyszóval bárki piacra dobhat táplálékkiegészítő terméket, ha bejelenti, de ellenőrizni, hogy tényleg az van e benne senki sem fogja, sőt ha nem az van benne, akkor sem jár semmilyen büntetés utána. Jobb olyan termékeket vásárolni, amiben biztosak vagyunk (PL: béres), mint olyat amiről sosem halottunk és gyanúsan alacsony az ára.

Fogyókúrás szettek:

A fogyókúra az elmúlt évtizedben nagyon felkapott téma és tevékenység lett, erről bővebben itt lehet olvasni. Természetesen a diétánkat lehet támogatni fogyókúrás étrendkiegészítőkkel, vannak amik kifejezetten hasznosak is. Az évek során, a gyártók és a tudósok folyamatos harcban állnak egymással ezzel a témával kapcsolatban is. Nyilván a gyártók esküsznek a termékeikre és egyéni vagy csoportos tesztelőkkel folyamatosan alátámasztják a termékük hatékonyságát. A tudósok ezzel ellentétben a testünkre gyakorolt hatását vizsgáljak és felhívják a figyelmet a kockázatokra vagy az esetlegesen teljesen hasztalan eredményekre. Ilyen nagy vitát kavart az ördögnyelv kivonat kapszula is. Vannak olyan termékek, amik nagyon felkapottak pl: Turbó diéta vagy a BioTech USA zsírégetői. Ezeknek érdemes lehet utánanézni, hogy nekünk megfelelőek lehetnek e.

Érdemes tudni: csak akkor hatásosak ezek a készítmények, ha betartjuk a diétánkat és mellette sportolunk / mozgunk is. Mivel ezek csak rásegítők, így önmagukban nem tudnak csodát tenni.

Idegrendszer:

Itt kifejezetten a nehéz sportot űzők figyelmét szeretném felkelteni, mivel ezekre a készítményekre nekik van igazából szükségük. A testépítőknél a nagyobb súlyok emelésénél (60-150kg) az agyunk komoly munkát végez minden mozdulatnál. Egy 1-2 órás edzés után nem csak a testünk, hanem az agyunk is nagyon komolyan el van fáradva és mindkettőnek pihennie kell. Miért? Amikor megemelünk valamit, ránézve a súlyokra az agyunk már aktiválja a számára elegendő mennyiségű energiát, amit fel kell emésztenie és eljuttatja az izmokba. Ezt minden egyes emelésnél megteszi és a végén ezért érezzük magunkat agyilag is elfáradva, mert aktívan használatban van. Azért van az amikor valamit emelünk és túl könnyűnek vagy túl nehéznek érezzük, mert az agyunk nem tudja még, hogy milyen nehéz és nem tud hozzárendelni semmit sem, így vagy túl sokat nyújt vagy túl keveset.

Az idegrendszerünk nyugtatására és az optimálisabb pihenés elérésére vannak a következő készítmények pl.:
- Wörishofen Nervenpflege nyugtató tabletta - Tetesept Gingko Ginseng+B vitamin filmtabletta - Bioheal valeriana komplex

Sportkrémek:

Mint ahogy a címben is olvasható és logikusan kikövetkeztethető a sportkrémek a sportoláshoz kellenek. Vannak előtte és utána ható készítmények, itt főleg az izmok felkészítésére vagy nyugtatására alkalmas készítmények vannak. Érdemes tudni: A sportkrémeknek nagyon erős illatuk van, sokáig ki is tartanak. Sokaknak kellemetlen érzést is nyújt a használatuk.

Szív- és érrendszer:

Ha sport, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni a szívet és annak a munkáját. Amikor sportolunk, akkor a szívünk nagyon erősen használatba van véve és nem igazán erre van „tervezve”. Itt főleg érrendszere ható szereket lehet kapni, amik meggátolják az erek lerakódását / elzáródását, de vannak nyugtató és kifejezetten a szívnek szánt vitaminkészítmények is. Ha valami olyat érzünk a szívünknél, amit nem kellene akkor érdemes utánajárni, illetve orvosi segítséget kérni. (de az orvos mindenképp jobb megoldást jelent).

Milyen neves drogériák vannak?
- Müller - DM - Rossman - HerbaHáz

Érdemes tudni: a Drogerie Markt (DM), a Rossmann és a Müller, a tavaly már 280 milliárd forintosra duzzadó hazai piac csaknem 80 százalékát fedték le. (2018)
Kulcsszavak, avagy miről is szól ez a blogcikk:

Drogériák, mit lehet itt kapni? Hasznosak? Megéri? Eredeti termékek? Szív és érrendszer, idegrendszer, erek stb...



A drogériákról álltalában, miket lehet ott kapni?

Partnereink: